1 ek. olívaolaj
1szardíniakonzerv (igazából tonhal, de az nem volt itthon)
15 dkg koktélparadicsom
3 tojás
salátalevelek a tálaláshoz
(kihagytam a zöldbabot, az olajbogyót és a kapribogyót)
Vinaigrette:
1 gerezd fokhagyma összetörve
1 tk dijoni mustár
2 ek. fehérborecet
1 tk. citromlé
A vinaigrette-hez összekevertem a hozzávalókat.
A tonhalat lecsöpögtettem, majd nagyobb darabokra vágtam őket. A paradicsomokat megmostam, és negyedeltem.
A tálaláshoz a salátaleveleket egy tányérba tettem, majd rászórtam a krumplit, a tonhalat, a paradicsomot, a tojást és a halat, végül leöntöttem az öntettel.
Ez a saláta nem lesz a kedvencem, igazából nem is nagyon ízlett.
1 megjegyzés:
Azt hiszem nem csodálom, hogy nem lesz a kedvenced:)
Én első és eddig utolsó alkalommal konkrétan Nizzában ettem ilyet. Szép nagy társasággal voltunk, és mivel én akkoriban nem ettem húst elém egy szép adag Salad Nicoise-t pakoltak. Bár meglepődve konstatáltam benne egy nagy adag pittypangot azért enni kezdtem. Viszont szegény növényből már valószínű, hogy az öregebbjét szedték le mert borzalmasan keserűvé tette az egész ételt.
Na, azóta sem jutott eszembe, hogy csináljak egyet:))
Megjegyzés küldése