2008. május 2., péntek

Grill

A május elsejét vidéken töltöttük. Van egy házikónk, fél órára a nagyvárostól, csendes helyen, hegyoldalban. Takarítottunk, füvet nyírtunk, gereblyéztünk, söpörtünk, felmostunk, függönyt mostunk, fát vágtunk, aztán rakást építetünk belőlük. Szóval az év első nagytakarítása a házban. Jó volt, elfáradtunk.

A vacsora grill lett, vagyis grillezett virsli, kolbász, baconba göngyölve. Én göngyöltem, Tesóm sütötte. Szereti csinálni, szokta is.

A recept pedig egyszerű: a virslit beirdaljuk, baconba tekerjük és irány a grillsütő.

Fotót mellékelek, mert megéri.

Ha néhol feketének tűnik, az szimpla érzékcsalódás, most közlöm, hogy nagyon finom volt. :)

Ettől lett igazán grill-ízű.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy nagyon finom grill recept:

Mozzarellával töltött padlizsánrolád

Hozzávalók 4 személyre:

* 2 kisebb padlizsán
* 3 egész paradicsom
* 3 evőkanál olívaolaj
* 1 ek. balzsamecet
* 2 csomag mozzarella (darabonként 125g)
* bazsalikom
* só
* bors




Elkészítés:

Hámozzuk meg a padlizsánt, és vágjuk fel hosszában kb. fél centis csíkokra. Melegítsük elő a grillt, és spricceljük be a rostélyt kevés olajjal Helyezzük rá a padlizsánokat, és mindkét oldalukon kb. 3 percig grillezzük őket. A maradék olajat keverjük el a balzsamecettel, ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Vegyük le a grillről a padlizsánokat, rakjuk egy tányérra őket, és kenjük meg a darabokat az előbb elkészített öntettel. Minden szelet padlizsánra tegyünk egy levélke bazsalikomot.
A paradicsomokat vágjuk össze, a mozzarellát csepegtessük le és daraboljuk fel. Rakjunk minden padlizsánra a paradicsomból és mozzarellából. Tekerjük fel, és rögzítsük a tekercseket. Melegen tálaljuk.

http://drimmun.com/zoldseges-etelek/mozzarellaval-toltott-padlizsanrolad.html