A könyv nevezetesen Keith Floyd: Floyd receptek Indiából című könyve.
Tele van jobbnál-jobb receptekkel. Igyekszek minél többet kipróbálni, fotózni és posztolni.
Csirkecurry
4 egész csirkecomb
olaj
2 lilahagyma
4 paradicsom
só
1 tk. garam maszala (lent kifejtem)
2 gerezd fokhagyma
fél tk. gyömbérpor (csak porom volt, elvileg
fél tk. kurkuma
fél tk. csilipaprika
A csirkecombokat félbe vágtam, leszedtem a bőrét és a csontok mentén levágtam róluk a húst, majd félbe vágtam őket falatnyi darabokra. Nem kell nagyon aprólékosan, a csontokat is bele lehet tenni, csak nem akartam egészben főzni a felső- és alsócombokat. A csontok ugyanúgy belekerültek, hiszen maradt rajtuk némi husi, az ne vesszen kárba.
A paradicsomokat szeletekre vágtam, a hagymákat felaprítottam.
Egy lábosban olajat forrósítottam, a hagymát megpirítottam. Beletettem a paradicsomokat is. Nem hámoztam meg őket, mert ahogy főnek, leválik róluk a héja, azt könnyen ki lehet halászni a lábosból.
Ebbe szórom a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és a csilit. Alaposan összekeverem, majd hozzáadom a garam maszalát is, megint keverem és mehet bele a csirke. Egy deci vizet öntöttem rá, majd hagytam főni. Persze folyamatosan kevergettem közben. Ízlés szerint sózzuk.
Garam maszala:
Ez Floyd egyik fűszerkeveréke, ő hívja így, nem tudom, mennyire autentikusan indiai.
Hozzávalók:
2 ek. koriandermag
4 db 5 cm-es fahéj
fél tk. kadamommagpor (szintén csak porom volt, amúgy 10 kardamommag)
10 szegfűszeg
fél szerecsendió, reszelve
1 ek. feketebors
5 babérlevél
Az elkészítése egyszerű: szárazon serpenyőbe megpirítjuk, és kávédarálóval ledaráljuk. Én folyamatosan tüsszögtem tőle, annyira erős illata van. De nagyon finom.
A csirke elfövi a levét, sűrű szaft lesz rajta. Nagyon finom.
Rizzsel tálaltam.
3 megjegyzés:
grat az első indiaihoz:)
Sikerült már mást is kipróbálni a Floyd altal ajánlott kajákból? Hogy vagy megelégedve?
Nóri
Még nem, de dolgozom rajta :) Ötleteim már vannak, csak olyan nehéz választani!
Megjegyzés küldése