Csirkecombokat sütöttem mellé, provence-i fűszerekkel.
Tudom, általában a húshoz választjuk a köretet, de nekem ez most fordítva sikerült.
3 sárgarépa
3 szál újhagyma
4 ek. majonéz
Zöldfűszeres salátaöntetpor (én ezt használok, bevált)
Só
Bors
A tejfölt egy tálkába öntöm, hozzáadom a majonézt és a salátaport. Sót és borsot adtam még hozzá.
Betettem a hűtőbe, majd hozzáláttam a csirkéhez.
1 zacskó provence csirke fűszerkeverék (rozmaring, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom, tárkony)
Só
Bors
Kis víz
A csirkecombokat bedörzsöltem a fűszerkeverékkel, megszórtam sóval és borssal, majd tepsibe raktam őket. Szépen, katonásan, de nem túl szorosan. Egy negyed csésze vizet öntöttem alá, majd enged elég levet, de kezdésnek kell valami. Alufóliával lefedtem, majd betettem a sütőbe. 180 fokon, majdnem egy órát sültek, majd még tíz percet alufólia nélkül. Így piros és ropogós lett a bőre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése