Hozzávalók:
6-8 darab alma
fahéj
cukor
olaj
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs vaníliáscukor
2 cs vaniliás pudingpor
½ l tej
1 kocka margarin
20 dkg porcukor
Egy tepsit kibélelek alufóliával, majd két evőkanál olajat elkenek rajta. Fahéjjal és cukorral ízlés szerint megszórom.
Az almákat félbe vágom, meghámozom, kimagozom, és a tepsibe fektetem.
Míg a többi hozzávalóból piskótát keverek, addig beteszem a sütőbe. Nem kell előmelegíteni a sütőt, én sem tettem.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliáscukrot egy tálba teszem, és jó habosra verem. Jó negyed óra, majd mehet bele a liszt. A tésztát az almákra öntöm. 20-22 perc kell neki, 180 fokos sütőben.
Míg sül, a pudingporokból és a tejből pudingot főzünk. Én cukor nélkül főztem, így reális a 20 dkg porcukor, ami majd kell a krémbe. Ha már kicsit kihűlt, lehet vele dolgozni. A pudingot egy tálba teszem, hozzáadom a kocka margarint és a porcukrot, majd robotgéppel eldolgozom.
A tésztát kiborítom a tepsiből. Én egy konyharuhára szoktam. Az alufóliát óvatosan leszedem róla, de vigyázat, alatta forró gőz rejtőzik! Nehogy valaki leégesse az arcát.
Erre kenem rá a krémet, majd beteszem a hűtőbe. Miután kihűlt, fahéjjal beszórom a tetejét.
Most kakaós piskótát csináltam hozzá, és kakaóporral szórtam meg a tetejét. Szóval variálni is lehet.
Fotóm jelenleg nincs, mert elkölcsönözték a gépem. Pótolnám a hiányosságot, de megettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése