Igen, végre eljutottam az erdőbe, és szedtem néhány csokorral.
Aztán gyorsan salátát készítettem belőle, kétfélét is. Íme:
Kínai kel saláta medvehagymával
Hozzávalók:
1 nagy fej kínai kel
egy csokor medvehagyma
1 nagy pohár tejföl
2 zacskó kapros salátaöntet-por
Elkészítés:
Fogtam a kínai kelt, leveleire bontottam, a torzsáját kivágtam, majd megmostam a leveleit. Konyharuhára tettem őket, kicsit felitattam róluk a vizet. Csíkokra vágtam.
Ezután fogtam egy csokor medvehagymát, szinntén megmostam és csíkokra vágtam. Ízlés szerinti mennyiséget tehetünk bele, de vigyázzunk, mert elég intenzív íze van.
A salátaöntetet bolti variációból készítettem, ugyanis vettem két zacskó kapros salátaöntetet, azt összekevertem eg nagy pohár tejföllel, majd ráöntöttem a salátára. Jól összekevertem, lefóliáztam, majd irány a hűtő.
Ebben kevéssé érződik a hagyma íze, ellentétben a másikkal.
Medvehagyma-saláta
Hozzávalók:
medvehagyma
víz
cukor
ecet
só
A medvehagymát lemostam, majd csíkokra vágtam.
A többi hozzávalóból salátalevet készítettem, mindenki olyanra csinálja, amilyenre szereti. Majd a medvehagymát belekevertem a salátalébe, lefóliáztam és betettem a másik mellé a hűtőbe.
Mindketten egy éjszakát a hűtőben töltöttek, és mára nagyon finomak lettek. El is fogyott mindkettő, hírmondó sem maradt belőlük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése