2008. július 1., kedd

Padlizsán

Háhá, ma főztem! Végre! Na jó, igazából sütöttem, a lényeg, hogy végre a konyhába mehettem, kötelezettségek, tornyosuló tanulnivalók nélkül. Szóval, van igazi, általam készített kaja itthon.

Eddig sem haltam éhen, ezúton köszönet Anyának, aki mindig gondoskodott róla, hogy egyek valamit, valamint a zacskós sült krumpli feltalálójának :)

Na de lássuk csak, mit is alkottam ma.

Eredeti recept itt

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

2 nagy padlizsán
1 ek. garam maszala (lásd az indiaimnál)
10 dkg rizs
2 paradicsom
1 fej hagyma

Bors
Olivaolaj

A rizst a maszalával, némi sóval és borssal megfőztem.

A padlizsánokat félbe vágtam, kikanalaztam a belsejüket, majd a kikanalazott részt felkockáztam. A hagymával és a paradicsomokkal ugyanígy tettem.
A rizst, a hagymát és a paradicsomot összekevertem egy tálban, kevés olivaolajat locsoltam rá, ezzel töltöttem meg a félbevágott padlizsánokat, majd 20 percre 200 fokos sütőbe tettem őket.

De: maradt a töltelékből, amit nem akartam kidobni (azért még drága a padlizsán), szóval jött a kérdés, mi legyen belőle. Még jó, hogy a mélyhűtőben volt leveles tésztám :)

Gyorsan kivettem egy zacskót és kiolvasztottam. Ezt nem lehetett gyorsan, jó 45 perc volt, míg az a fránya tészta kiolvadt, pedig a konyhában legalább 40 fokot csináltam eddigre.

Így születtek a padlizsános batyuk.

Hozzávalók:

1 zacskó leveles tészta
a fenti töltelék maradéka :)

A tésztát kinyújtottam, majd 16 darabra vágtam, megtöltöttem őket és kisütöttem. Időt nem tudok mondani (elfelejtettem figyelni), de kábé 15 perc elég nekik a 180 fokos sütőben.

1 megjegyzés:

starfi írta...

erre a padlizsános batyura holnap igényt tartanék a strandon:)