Eddig sem haltam éhen, ezúton köszönet Anyának, aki mindig gondoskodott róla, hogy egyek valamit, valamint a zacskós sült krumpli feltalálójának :)
Na de lássuk csak, mit is alkottam ma.
Eredeti recept itt
Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
1 ek. garam maszala (lásd az indiaimnál)
10 dkg rizs
2 paradicsom
1 fej hagyma
Só
Bors
Olivaolaj
A rizst a maszalával, némi sóval és borssal megfőztem.
A padlizsánokat félbe vágtam, kikanalaztam a belsejüket, majd a kikanalazott részt felkockáztam. A hagymával és a paradicsomokkal ugyanígy tettem.
A rizst, a hagymát és a paradicsomot összekevertem egy tálban, kevés olivaolajat locsoltam rá, ezzel töltöttem meg a félbevágott padlizsánokat, majd 20 percre 200 fokos sütőbe tettem őket.
De: maradt a töltelékből, amit nem akartam kidobni (azért még drága a padlizsán), szóval jött a kérdés, mi legyen belőle. Még jó, hogy a mélyhűtőben volt leveles tésztám :)
Gyorsan kivettem egy zacskót és kiolvasztottam. Ezt nem lehetett gyorsan, jó 45 perc volt, míg az a fránya tészta kiolvadt, pedig a konyhában legalább 40 fokot csináltam eddigre.
Így születtek a padlizsános batyuk.
Hozzávalók:
1 zacskó leveles tészta
a fenti töltelék maradéka :)
A tésztát kinyújtottam, majd 16 darabra vágtam, megtöltöttem őket és kisütöttem. Időt nem tudok mondani (elfelejtettem figyelni), de kábé 15 perc elég nekik a 180 fokos sütőben.
1 megjegyzés:
erre a padlizsános batyura holnap igényt tartanék a strandon:)
Megjegyzés küldése