2008. június 10., kedd

Cseresznyés lepény

Tegnap voltunk cseresznyét szedni. Olyan régen másztam fára, különösen jól esett. És szociális tevékenységnek sem volt utolsó :)))
Viszont rengeteg cseresznyét kaptunk, a munkánkért cserébe, amivel most kell kezdeni valamit. így született ma a cseresznyés lepény. Szilvából az igazi, majd szeptember környékén olyat sütök :)


Hozzávalók:

40 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
1 tojás
kis tej

Ezekből a hozzávalókból tésztát gyúrok, majd egy sütőlapra nyújtom.

A tésztára szórok annyi cseresznyét, amennyi jól esik, én négy marékkal magoztam ki és szórtam rá a sütőlapomra.


A gyümölcs tetejére jön a következő:
2 tojás
1 kis pohár tejföl (175 gr)
3 ek búzadara
2 ek cukor
fahéj, ízlés szerint
csipet só

A tojást felvertem, belekevertem a tejfölt, majd a cukrot, a búzadarát, egy csipet sót és a fahéjat. Majd ráöntöttem a cseresznyére, hogy mindenfele érje. Majd úgyis megdagad, nem kall aggódni ha lefolyik a cseresznyékről. Ügyesen összetartja majd a feltétet :)

200 fokon 27 percet sütöttem, majd miután kihűlt, felkockáztam.

2 megjegyzés:

Mennyei Manna írta...

Megsütöttem szilvával, nagyon finom volt! Köszönöm a receptet!

Üdv: Szintia

Enikő írta...

Örülök, hogy ízlett. A szilvás az eredeti, mi is úgy szeretjük igazán. :)