Kalandosan indult az elkészítése, ugyanis a hentes zárva volt, máshova meg nem volt időm elmenni. Ez nagy érvágás volt, aznap nem is lett belőle ebéd, hanem csak másnap. Nem baj, így fokoztam az érdeklődés a család körében, már alig várták, mit is csinálok már második napja.
Hát cottage pie-t.
A recept eredetije Starfokkeré, és még anno megkóstoltatta velem, amit ő készített, már akkor ízlett.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 nagy sárgarépa
3 nagyobb fej vöröshagyma
zöldborsó
étolaj
babérlevél
kakukkfű
őrölt feketebors
só
pár csepp Worcestershire szósz
Az olajat serpenyőbe öntöttem, majd az apróra vágott hagymát és a felkockázott sárgarépát beleöntöttem és megfonnyasztottam benne. Ezután ment bele a husi, pár csepp Worcestershire szósz, babérlevél, kakukkfű, só és bors. Míg a husi kifehéredett, addig pirítottam. Ezután beleöntöttem az
Közben megfőztem
A ragut tűzálló tálba öntöttem, rákanalaztam a krumplipürét, szépen elsimítottam és 180 fokos sütőbe tettem, míg a krumpli megpirult a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése