Tegnap voltunk cseresznyét szedni. Olyan régen másztam fára, különösen jól esett. És szociális tevékenységnek sem volt utolsó :)))
Viszont rengeteg cseresznyét kaptunk, a munkánkért cserébe, amivel most kell kezdeni valamit. így született ma a cseresznyés lepény. Szilvából az igazi, majd szeptember környékén olyat sütök :)
Hozzávalók:
40 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
1 tojás
kis tej
Ezekből a hozzávalókból tésztát gyúrok, majd egy sütőlapra nyújtom.
A tésztára szórok annyi cseresznyét, amennyi jól esik, én négy marékkal magoztam ki és szórtam rá a sütőlapomra.
A gyümölcs tetejére jön a következő:
2 tojás
1 kis pohár tejföl (175 gr)
3 ek búzadara
2 ek cukor
fahéj, ízlés szerint
csipet só
A tojást felvertem, belekevertem a tejfölt, majd a cukrot, a búzadarát, egy csipet sót és a fahéjat. Majd ráöntöttem a cseresznyére, hogy mindenfele érje. Majd úgyis megdagad, nem kall aggódni ha lefolyik a cseresznyékről. Ügyesen összetartja majd a feltétet :)
200 fokon 27 percet sütöttem, majd miután kihűlt, felkockáztam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Megsütöttem szilvával, nagyon finom volt! Köszönöm a receptet!
Üdv: Szintia
Örülök, hogy ízlett. A szilvás az eredeti, mi is úgy szeretjük igazán. :)
Megjegyzés küldése