Nem is emlékszek, milyen családi ünnepen ettünk ilyen csigát, akkor gyűjtöttem be a receptet. Gyűjtöttem, az túlzás, fél perc alatt megsúgták a konyhában, egy "jaj, ez nagyon egyszerű"-hozzáfűzés társaságában. Na, aki kicsit is ismer, tudja, hogy nem sok mindent tudok a fejemben tartani, mármint ha ilyen dolgokról van szó. Ami fontos, azt nem felejtem el soha :)
Szóval ma reggel telefon, recept után érdeklődés, majd nekiláttam.
Pizzás csiga
Tészta:
60 dkg liszt
12 dkg margarin
2 tojássárgája
Só
1 élesztő
1-
A hozzávalókból tésztát gyúrtam, majd félretettem keleszteni.
A szószhoz megpucoltam két fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. Ezt kevés olajon feltettem megpirítani. Mikor megpirult, belekanalaztam 6 evőkanál paradicsompürét, sóztam, borsoztam, oregánót tettem bele, bazsalikomot. Mikor összerotyogott, egy löncshúskonzervet tettem még bele, amit előtte villával összenyomkodtam. Még egyszer összeforraltam, és már kész is.
A tésztát kábé egy óra kelesztés után kinyújtottam, a szószt rákentem, feltekertem és úgy centi vastag karikákra szeltem. A tetejét reszelt sajttal szórtam meg.
150 fokon, kábé 20 percig sütöttem, de magasabb hőfokon biztos hamarabb készen van.
Ps.: Apa egy kósza kérdése: mikor sütünk pizzás muffint? Szóval, megvan a következő ötlet a témában :) Recept hamarosan...
2 megjegyzés:
látom, végezni tetszett a vizsgákkal:D
a mázlista:P :))))
Nyugi, már Neked sincs sok hátra :) Kitartás!!! Majd gondolok Rád :)
Megjegyzés küldése