2008. december 15., hétfő

Frankfurti koszorú

Ezzel a süteménnyel jól megjártam, nagyon begorombultam miatta.

Történt ugyanis, hogy vártuk a Családot, úgy kollektív, és gondoltam, próbáljunk ki valami újat és szépet és finomat. Kiválasztottam ezt a sütit, megsütöttem, és csalódtam. A tészta tömör lett, a krém pocsék, és a díszítésnek szánt grillázs is pocsék volt. Pedig direkt azt tettem rá, annak ellenére, hogy nem annyira szeretjük.
Szóval dühös voltam, nem kicsit, nagyon.

Ismételni kellett, nem kérdés, ez az állapot nem maradhatott, olyan nincs, hogy valami ne sikerüljön.

Pénteken, miután hazaértem, és nekiláttam, másik recept plusz saját elképzelések szerint a süteménynek. Ez lett belőle.


Tészta:

4 tojás
18 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor
1 cs. sütőpor
32 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
1 citrom leve

Ezekből a hozzávalókból tésztát kevertem, majd kivajazott-kilisztezett koszorúformában megsütöttem. 180 fokos sütőben, 50-55 perc alatt. Kitettem a tésztát hűlni az erkélyre (éljen a tél), és nekiálltam a krémnek.

Krém:

4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliáscukor
4 ek. cukor
25 dkg kemény sütőmargarin

A tejből, pudingporból és a cukrokból pudingot főztem, majd ezt is kitettem az erkélyre a tészta mellé hűlni. Mikor kihűlt, belekevertem a margarint, majd betettem a hűtőbe, hogy rendesen megkössön.

Jó óra múlva álltam neki összeállítani a sütit.

A tésztát 4 részre vágtam. A tészta aljának a közepére egy sávban eperlekvárt kentünk, a szélére és a belsejére pedig krémet. Ezt ismételtük a négy emeleten keresztül, majd a süteményt kívülről megkentem a vajas krémmel. Tortadarával díszítettem.

Hát ez a verzió sokkal jobban bejött a Családnak, mint a korábbi.

Forrás: Nagy süteményeskönyv

Nincsenek megjegyzések: