2008. november 2., vasárnap

cseresznyés...

A történet elég vicces, és összetett.

Hátazúgyvolt, hogy Édesapa tegnapelőtt kitakarította az autót, kiporszívózta meg minden (várjatok, ez fontos!). Tegnap ugyanis rokonlátogatóba mentünk. És oda tiszta autó dukál. Ott ettünk-ittunk, satöbbi.

Aztán eljött a ma. Kérdés: mi legyen ebédre? Mivel tegnap volt rántott, töltött és sült hús, fasírt, krumpli meg rizs, saláta, süti, krémes és csokis, szóval a repertoár mondhatni teljes volt.
De azért ma enni kellett, így kitaláltuk a halat.

Édesapa nagy horgász, így nálunk mindig van hal a mélyhűtőben, amit a garázsban tartunk, mert itthon nem fér el. Reggel tehát irány a garázs, halért.

Na igen, itt jön a poén: a takarításhoz Édesapa kihúzta a hűtőt a konnektorból, és elfelejtette visszadugni...
Ezért a kevésbé strapabíró dolgok, mint például a cseresznyém, kiolvadt. Hálaégnek másnak nem lett baja, azért hideg volt benn a hűtőben.
Így lettek ma cseresznyés sütik, mikor is egyáltalán nincs szezonja. :)

Bár ismerjük a viccet:

- Hová mész Pistike?
- Megyek a cseresznyefára cseresznyét szedni!
- De hát tél van Pistike!
- Tudom... sál, sapka!

Na de lássuk a receptet:

Cseresznyés clafoutis

185 ml főzőtejszín
1 cs. vaniliáscukor
125 ml tej
3 tojás
60 gr cukor
85 gr liszt
cseresznye

porcukor a díszítéshez


A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tejszínt kislábosba öntöttem, beleszórtam a vaniliáscukrot, hozzáadtam a tejet és elkezdtem melegíteni.
A tojás egy tálban felvertem, hozzáadtam a cukrot, majd a lisztet, végül a tejszínes-tejet cuccot.
Belekevertem a cseresznyét is, majd kivajazott-kilisztezett sütőformába öntöttem.
35-40 perc kellett neki, mire megsült.

Forrás: egy falat... Franciaország

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Oda vagyok a piros pöttyös tányérodért!!! Nagymamámnál mindig ilyenböl ettük a levest annak idején!!!

Azzal a szelet cseresznyéssel meg abszolút elöhozod a régi emlékeket.
Üdv,
Gabriella