Mikor Cserke kiírta a VKF-et, azonnal tudtam, mit készítek. Ilyen még sosem volt, mindig törnöm kellett rajta a fejem, sőt volt, hogy ki sem tudtam találni semmit.
Ez a recept mondhatni családi örökség, Dédnagymamámtól van, aki sajnos már nincs köztünk. Most már a Nagymamám tudománya, egyik specialitása, amit nemrég nekem is megtanított. Köszönet érte!
Nekünk ez a recept különleges, nagyon szeretjük, a Mama pedig imádja, amikor az egész család kollektív kéri, hogy készítsen egy jóóó nagy adagot :)
Igazából nem is leves, hanem egytálétel, mi simán kenyeret szoktunk hozzá enni.
Most pedig megosztanám Veletek, illetve megörökíteném magamnak, nehogy elvesszen a recept.
Póréhagymaleves:
2 szál póréhagyma
1,5 szál házikolbász
5-6 szem krumpli
15 db tojás
rántás + tejföl
babérlevél
feketebors
só
A póréhagymát először hosszában félbevágtam, majd fél centis darabokra. A hagymát leforráztam, párszor átkevertem, majd leöntöttem róla a forró vizet, és hideg vízben feltettem főni.
Beleszórtam a felkarikázott házikolbászt, a megpucolt-felkockázott krumplit, és hagytam főni. Feketeborsot szórtam bele párat, meg 2-3 babérlevelet. Fűszerekről ennyi, a kolbászból minden kifő, ami kell. Ha mégsem, természetesen ízlés szerint ízesítendő.
Mikor a krumpli és a kolbász is megfőtt, berántottam a levest. Megvártam, míg felforr, aztán belekevertem egy nagy pohár tejfölt. Mikor ezzel is felforrt, ekkor mennek bele a nyers tojások, szépen egyesével kell őket a forrásban lévő levesbe engedni. Ezután kevergetni nem szabad, mert szétesnek a tojások, de úgy 15 perc elég nekik.
Nem túl bonyolult, mégis az egyik kedvencünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése